Vi vælger ikke selv at blive ramt af langvarige symptomer efter en whiplash skade. Faktisk bruger mange whiplash skadede al energi og kræfter på at få symptomerne til at gå væk.

Det højeste ønske er simpelthen at få det gamle liv tilbage.

Fastholder os selv

Min oplevelse er bare, at jo mere vi arbejder på at komme væk fra den uretfærdige og uønskelige situation, vi er i – desto mere er det som om, vi også fastholder os i denne situation.

Måske bliver situationen endda endnu værre af, at vi kæmper så meget for at komme væk fra den.

Sådan var det i hvert fald for mig. Mit fokus efter ulykken var at komme tilbage til mit arbejde. Da det ikke lod sig gøre, var mit fokus at finde et andet arbejde, jeg kunne holde til – og selvfølgelig i så mange timer som overhovedet muligt.

Det var også ud fra dette fokus, jeg afprøvede 117 forskellige behandlinger – både inden for og uden for det etablerede sundhedssystem.

Alle de penge, jeg brugte på behandlinger, genoptræning, medicin, vitaminer, kosttilskud og andre kompenseringer for mit dårlige helbred, kunne meget vel have finansieret den nyeste Tesla.

Når det så alligevel ikke lykkedes mig at arbejde så meget, som jeg gerne ville i et nyt arbejde – ja så måtte jeg jo bare lede videre…

For det kan da ikke passe, at jeg ikke kan arbejde, når det jo er det, jeg allerhelst vil…

Og det meste kan da arbejdes væk…”, var min overbevisning dengang 😉

Fokus på arbejdsevne

Når jeg skulle snakke med læger og andre behandlere, ledere og kollegaer, kommunale sagsbehandlere, forsikringsselskab, og advokat med flere om min situation, så var det også oftest min arbejdsevne, der havde det største fokus.

Det er bare ikke nogen langtidsholdbar løsning at bruge alle kræfter på at udnytte arbejdsevnen mest muligt. Det samme er gældende på alle andre områder i livet, hvor vi måske har for høje standarder i forhold til vores nuværende situation. For hvis vi hver gang, vi får det bedre, presser os selv endnu mere – så ender vi i en ond cirkel. Der skal bare mere medicin til – flere behandlinger – mere hvile til – for bare nogenlunde at være til i det liv, som vi synes, det skal se ud.

Først efter mange år – hvor jeg bliver tvunget til at give slip på stærkt smertestillende medicin – indser jeg, hvordan jeg vedligeholder og forstærker mine smerter ved hele tiden ville mere, end der er godt for mig. Jeg begynder herefter i stedet at fokusere på, hvordan jeg gerne vil have det i mit hverdagsliv. Jeg vil gerne have energi, overskud og livsglæde – og det får jeg blandt andet ved at stræbe efter det, som LIGE NU er muligt for mig at opnå.

Skræddersyet mentorforløb

I et SKRÆDDERSYET COACHING- OG MENTORFORLØB hos mig, får du mulighed for at gå din livssituation efter i sømmende.

Her tager vi udgangspunkt i dig, den situation, du er i – og hvad der er vigtigst for lige netop dig.

Læs mere under Skræddersyet coaching og mentorforløb

Ønsker dig en god dag!
Kærlig hilsen Hanne

Hanne Kjær Jensen
Hanne Kjær Jensen

Coach, Mentor & Whiplashskadet