Hvad er Whiplash?

Whiplash = Piskesmæld = Nakkeforstuvning = Forstuvning af halshvirvelssøjlen

Whiplash kan beskrives som en hændelse, hvor nakken bliver vredet forover eller bagover – og kan skildres som en læsion omkring halshvirvelsøjlen. Det er en overstrækning, der forstuver bløddelene i halshvirvelsøjlen.

Forskellige symptomer på whiplash

Mange af os med en whiplashskade oplever at have konstante smerter i nakken. Men der kan også være rigtig mange andre symptomer efter en whiplashskade.

Det kan f.eks. være hovedpine, lyd- og lysfølsomhed, øresusen, svimmelhed, søvnløshed, nerveskader, problemer med hukommelse og koncentration, træthed mv.

Summen af alle symptomer er langt værre end symptomerne hver for sig”, skrives der meget rigtigt på whiplashforeningens hjemmeside.

For de flestes vedkommende går symptomerne efter en sådan skade over igen. Desværre er vi også mange, der må leve med langvarige symptomer efter en whiplashskade.

Ensom proces

Uanset om det er kort eller lang tid siden skaden er sket, så kan det være rigtig svært at håndtere og forklare alle de mange forskellige symptomer.

Der er heller ikke gode nok undersøgelsesmuligheder og behandlingsprogrammer til os, der er hårdt ramt efter en whiplashskade.

Vi er ofte nødsaget til at finde vores egne veje i forhold til at opspore noget, der kan forbedre eller lindre de symptomer, vi har.

Det kan være en lang og ensom proces.

Der er så meget nyt at forholde sig til – og så mange nye veje at undersøge.

Hvad fungerer for dig

Udover at whiplashskader er forskellige, så er vi som mennesker også forskellige. Vi lever forskellige liv – og har forskellige livshistorier og livssituationer.

Vores ønsker og drømme til livet er heller ikke ens. Hvad der fungerer godt for mig, fungerer nødvendigvis ikke på samme måde for andre.

Selv om din situation med en whiplashskade hverken er ønskelig eller retfærdig – så er det muligt at tage ansvar for, at noget i livet går i den retning, du ønsker. Det er ikke let – og du vil sikkert også både fare vild, tage omveje – og føle dig slået tilbage til start, når du nu ellers lige troede, du var på rette vej.

Derfor er det godt at have én at følges med, når du skal finde dine veje til et godt liv med en whiplashskade.

Jeg vil gerne være din følgesvend!

Skræddersyet mentorforløb

I et SKRÆDDERSYET COACHING- OG MENTORFORLØB hos mig, får du mulighed for at gå din livssituation efter i sømmende.

Her tager vi udgangspunkt i dig, den situation, du er i – og hvad der er vigtigst for lige netop dig.

Læs mere på hverdagsmentor.dk.

Ønsker dig en god dag!
Kærlig hilsen Hanne

Hanne Kjær Jensen
Hanne Kjær Jensen

Coach, Mentor & Whiplashskadet