Mangler du energi?

Når vi lever med kroniske smerter efter piskesmæld, så lever vi også med et meget nedsat energiniveau. Det gør, at vi hurtigt bliver trætte og udmattede. Det er en nærmest en ufoklarlig mangel på energi og overskud, som ikke kan soves væk. Derfor er vi nødt til at være meget bevidste om at prioritere det, som giver os mest muligt energi i hverdagen – og drosle ned på det, der dræner os. Og så skal vi holde mange pauser. For hvis vi ikke lytter til det vores krop fortæller os, kan vi gøre vores situation endnu værre, end den behøver at blive.

Smerter efter piskesmæld tager energi…

Vores nedsatte energiniveau kan sammenlignes med batterier. Vores batterier kører ikke længere på fuld kraft. Nogle dage har vi måske kun 20 % strøm på vores batterier, når vi står op om morgenen. Det er nok ikke ualmindeligt for mange, der lever med kroniske smerter. Det betyder også, at vi skal have en hurtigere genopladning af vores batterier end dem, der måske starter dagen med at have 80 % strøm på deres batterier. Selv om min travle nabo måske har sovet virkelig dårligt, så kan det alligevel være, at hun stadig har 50 % strøm tilbage, når hun står op – og vil så formentlig kunne holde sig gående i længere tid end mig, der kun har 20 % tilbage. For hendes batterier er ikke så slidte som mine er. Kroniske smerter slider rigtig meget på energien.

Start dagen med at regenerere energi

Og det giver derfor tit mening at starte dagen med at regenerere mere strøm til vore batterier ved fx at gå en morgentur, meditere – eller noget helt andet, som vi holder af – og som ikke kræver et særligt stort ”strømforbrug”. Herefter kan vi så gå i gang med det, der kræver lidt mere af os. Men vi skal hele tiden være opmærksomme på ikke at køre vores batterier helt tørre for strøm. Vi skal både huske genopladningen – men også at holde pauser, så batteriet ikke kører uafbrudt – så det til sidst bliver helt fladt. For når det sker, så kan det tage flere dage at genoplade batterierne.

Få din egen personlige mentor og coach…

Er du nysgerrig på at finde din balance mellem aktivitet og hvile – og hvad du skal gøre for hele tiden at lade dig selv op med energi, så der også er overskud til at nyde livet – så er du meget velkommen til at kontakte mig. Skriv en mail til hanne@hverdagsmentor.dk, så vi kan finde et tidspunkt til en uforpligtende snak.
Det vil glæde mig at høre fra dig!
Kærlig hilsen
Hanne
Hanne Kjær Jensen
Hanne Kjær Jensen

Coach, Mentor & Whiplashskadet