Hvad får du egentlig tiden til at gå med, når du går så meget derhjemme?

Jeg nyder livet… 🙂
Vi må altså gerne nyde livet endnu mere – også selv om vi kan præstere mindre end de fleste andre… for når vi presser os selv, så får vi det bare endnu værre!

Jeg lader op…

Når nogle spørger mig om, hvad jeg får tiden til at gå med, når jeg går så meget derhjemme – så svarer jeg, ”at jeg – udover at arbejde – så bruger jeg tiden på at lade mig selv op med energi. Jeg har hver dag brug for en middagslur, jeg har brug for pauser, jeg har brug for en gåtur i den friske luft – og jeg har brug for, at jeg ikke skal alt for meget i løbet af en dag. Så udover at arbejde ganske få timer i ugen, så når jeg ikke mere end det, der er nødvendigt for at holde en almindelig hverdag kørende – for det gør jeg jo også i et langsont tempo.”

Jeg behøver ikke at forsvare min situation…

Med mindre, der er en helt særlig årsag til spørgsmålet, så vil jeg ikke forklare mere end det. Jeg vil ikke gå ind i at forsvare min situation. For den er som den er. Og jeg gør det bedste, jeg kan med de ressourcer, jeg har til rådighed. Det er først og fremmest vigtigt selv at forstå mine smerter – og hvad jeg har brug for for at leve et liv i balance – og med plads til at nyde livet.
Der findes mange forudfattede meninger, misforståelser og myter om det at leve med kroniske smerter – og vi kan føle, at der kan være en bagvedliggende dagsorden bag selv et helt uskyldigt spørgsmål til vores situation. Selv om vi ikke kan arbejde og præstere som de fleste andre, så behøver vi ikke at forsvare, hvordan vi lever. Alligevel er det godt at have at svar på hånden.

Usynlige smerter…

De færreste har erfaringer med at leve med kroniske smerter. Det er jo heller ikke sådan lige til at se, hvordan vi har det. For smerterne er både usynlige – og tit også uforklarlige. Og når vi får spørgsmål eller kommentarer til vores liv – ja så stilles det jo af en eller anden årsag. Måske kan de ikke forstå, hvorfor vi fx kan gå til både yoga og glaskunst – og så ikke arbejde mere end det, vi gør. Måske længes de selv efter mere tid derhjemme. Eller måske er de bare oprigtigt interesserede i, hvordan det går med os. Det kan også være, at de lige ser en åbning til, at vi nu har mere tid til at gøre dem tjenester, når vi alligevel har så meget tid derhjemme. For vi keder os nok…
Men vi kan ikke gøre noget ved alt det, de andre tænker og tror om os.

Accept af nye behov…

Det bedste, vi kan gøre for os selv, er at blive bevidste om, hvad vi har brug for. For det er muligt at forbedre vores situation. Der findes ikke en færdig opskrift til alle. Vi skal finde vores egen balance mellem aktivitet og hvile – og vi skal ikke nødvendigvis acceptere vores smerter, men vi skal acceptere vores behov – og leve efter dem – så vi også kan gå efter det, der giver os mulighed for at nyde livet. Og det kan muligvis provokere andre, fordi de ikke er i stand til at gøre det samme for dem selv… Vi skal ikke forsvare vores ret til at nyde livet! Vi er nødt til det – for ikke at havne nede under gulvbrædderne i kulkælderen!

Få din egen personlige coach og mentor!

Vil du også gerne finde dine veje til et liv i balance og med mulighed for at nyde livet?
Hvis du er interesseret i at høre om, jeg er den rette til at hjælpe dig – og har lyst til at få en tid til en uforpligtende snak, er du velkommen til at skrive en mail til hanne@hverdagsmentor.dk
God dag!
Kærlig hilsen
Hanne
Hanne Kjær Jensen
Hanne Kjær Jensen

Coach, Mentor & Whiplashskadet