Mandag igen, og selvom det kan være en udfordring at komme ud af sengen, så er der noget dejligt ved hverdagen! Det er i hverdagene, jeg kan fokusere på mit arbejde som mentor og coach for andre smerteramte. Og det er virkelig noget, jeg brænder for!

Men lad mig være ærlig, for at kunne klare dette arbejde, har jeg brug for mine rytmer og rutiner. Jeg har brug for at planlægge min dag, så jeg kan give den bedste hjælp til mine kunder. Det har taget mig lang tid at finde en balance, og det har ikke været nemt.

Jeg husker, at jeg for mange år siden var som haren i den berømte fabel “Haren og skildpadden”, som jeg skrev om i sidste uge (Læs evt. ”Løb ikke om kap med smerterne”). Jeg troede, at jeg bare kunne løbe af sted og finde min vej til at leve med kroniske smerter og nedsat arbejdsevne i en fart. Jeg var sikker på, at jeg nok skulle få den ged barberet, fordi jeg havde i hele mit arbejdsliv arbejdet med mennesker med funktionsnedsættelser og havde hjulpet dem til en velfungerende hverdag.

Men jeg kunne ikke hjælpe mig selv. Jeg havde svært ved at tage de der bitte små skridt, fordi det hele skulle gå i en hulens fart. Jeg havde svært ved at se mine egne fremskridt, fordi jeg hele tiden blev sendt hjem i ludo og fik det værre, fordi jeg hele tiden overbelastede mig selv.

Så jeg besluttede mig for – efter årevis med op- og nedture – at være mere som skildpadden, tage de små skridt og være tålmodig med mig selv. Og det har givet mig den her hverdag, som jeg bare elsker.

Så selvom mandage kan være udfordrende, så tænk på det som en mulighed for at starte ugen på en positiv måde. Tag de små skridt, find din balance, og husk at det hele handler om at tage det i dit eget tempo.

Rigtig god mandag til dig

æ

Hanne Kjær Jensen
Hanne Kjær Jensen

Coach, Mentor & Whiplashskadet