AT LEVE MED PISKESMÆLD HAR GIVET MIG ET NYT SYN PÅ LIVET

På Facebook lavede jeg i dag min første LIVE VIDEO nogensinde – den handlede om Hr. Lier… Her talte jeg om, hvilken betydning Hr. Lier, der var nabo til mit barndomshjem, har haft på min tro på, at jeg nok skal finde ny måde at leve livet på – selv om jeg har kroniske smerter og andre følgevirkninger efter piskesmæld.

Mit gamle livssyn

Efter jeg fik en piskesmældsskade, måtte jeg se det ene tab efter det andet i øjnene.
Undervejs i processen har jeg mange gange stillet mig selv følgende spørgsmål:
  • Hvem er jeg, når jeg hverken derhjemme eller arbejdsmæssigt kan præstere som før?
  • Kan jeg overhovedet bidrage med noget?

Lige lidt om videoen på FB

Til jer, der ikke så min video i går, så kan jeg fortælle, at Hr. Lier blev som dansk politimand under 2. Verdenskrig arresteret af Gestapo, kom i KZ lejr. Senere mistede han sin evne til at gå. Men han var så meget andet en det. Hr. Lier blev en slags mentor for os børn på gaden. Når vi blev uvenner, spurgte vi ham til råds – når vi havde kolde hænder, så varmede han dem. I det hele taget var han bare sådan en rolig og nærværende voksen, som var med til at gøre min barndomsgade til et trygt og godt sted at være. Derudover blev han også forfatter, kunstmaler og foredragsholder – så han fandt et nyt ståsted. Når Hr. Lier kan finde ny mening i livet, så tror jeg på, at det også er muligt for mig og for andre.

Et andet livssyn

Efterhånden som jeg har arbejdet mere målrettet på en bedre hverdag, har mit syn på mig selv og livet generelt ændret sig.
Nu spørger jeg hellere:
  • Hvordan kan jeg skrue mere ned for præstationerne – og alligevel gøre en stor forskel?
  • Hvordan kan jeg bidrage mere og så alligevel præstere mindre?
For når vi bidrager med det, vi bedst kan på en måde, hvor det er bedst at være os på – og med noget, der betyder meget for os at engagere os i – så bliver vores væren og vores præstationer langt mere lette og nydelsesfulde. Og det kan lette både smerter og andre udfordringer, vi har i livet.
What not to like?

Få hjælp til at finde ny mening i dit liv…

Det kan være rigtig svært at se noget som helst positivt i sin situation, når man fra den ene dag til den anden, får trukket tæppet væk under sig – og bare må erkende det ene tab efter det andet.
Hvad der skal til for, at du finder ny mening i dit liv er svært at komme frem til alene. Jeg vil anbefale dig at finde en allieret – en sparringspartner til at hjælpe dig. Det kan være mig – eller en anden.
Det vigtige er, at du finder frem til det, du kan – og som kan give dig mest muligt energi, overskud og livsglæde. For det er muligt, det har jeg mange eksempler på…
Hvis du er interesseret i at høre om, jeg er den rette til at hjælpe dig, er du velkommen til at skrive en en mail til hanne@hverdagsmentor.dk
Det vil glæde mig at høre fra dig!
Kærlig hilsen
Hanne
Hanne Kjær Jensen
Hanne Kjær Jensen

Coach, Mentor & Whiplashskadet