Symptomer efter piskesmæld

Piskesmæld = Whiplash = Nakkeforstuvning = Forstuvning af halshvirvelssøjlen

Piskesmæld kan beskrives som en hændelse, hvor nakken bliver vredet forover eller bagover – og kan skildres som en læsion omkring halshvirvelsøjlen. Det er en overstrækning, der forstuver bløddelene i halshvirvelsøjlen.

Mange symptomer

Mange af os med en piskesmældsskade oplever at have konstante smerter i nakken. Men der kan også være rigtig mange andre symptomer efter piskesmæld. Det kan f.eks. være hovedpine, lyd- og lysfølsomhed, øresusen, svimmelhed, søvnløshed, nerveskader, problemer med hukommelse og koncentration, træthed mv.

”Summen af alle symptomer er langt værre end symptomerne hver for sig”, skrives der meget rigtigt på whiplashforeningens hjemmeside. For de flestes vedkommende går symptomerne efter en sådan skade over igen. Desværre er vi også mange, der må leve med langvarige symptomer efter en piskesmældsskade.

Ingen behandlingsprogrammer

Uanset om det er kort eller lang tid siden skaden er sket, så kan det være rigtig svært at håndtere og forklare alle de mange forskellige symptomer. Der er heller ikke gode nok undersøgelsesmuligheder og behandlingsprogrammer til os, der er hårdt ramt efter piskesmæld. Vi er ofte nødsaget til at finde vores egne veje i forhold til at opspore noget, der kan forbedre eller lindre de symptomer, vi har. Det kan være en lang og ensom proces. Der er så meget nyt at forholde sig til – og så mange nye veje at undersøge.

Få din egen personlige mentor og coach

Har du brug for en sparringspartner – en allieret – til at finde dine veje til et bedre liv efter piskesmæld, er du meget velkommen til at skrive en mail til mig: hanne@hverdagsmentor.dk

Jeg har altid tid til en kort uforpligtende samtale.

Ønsker dig en god dag!

Kærlig hilsen Hanne

Hanne Kjær Jensen
Hanne Kjær Jensen

Coach, Mentor & Whiplashskadet